Nou meneer Slob, het is mijn papa en mama gelukt!

Het ging allemaal niet zo makkelijk, want ja, regeltjes en geld waren steeds het grote probleem in plaats van dat de zogenaamde professionals wilden dat ik een school had. Dat is toch raar meneer Slob? Er is wel leerplicht maar geen leerrecht dus papa en mama kunnen wel gedwongen worden mij naar school te brengen met alle gevolgen van dien, maar als geen enkele school mij hebben wil, en dat hebben ze ècht zo gezegd!, dan kan u daar niks aan doen volgens uw medewerkers. Ik vind dat raar.

Ik vind het ook niet leuk dat u nooit iets van u heeft laten horen en ik hoef u vast niet te vertellen hoe ik over de ‘politiek’ denk…  Mijn vertrouwen in mensen is er in ieder geval niet beter op geworden, bedankt daarvoor!

“Daar ben ik niet gecompliceerd, zoals ik steeds hoor.”

Gelukkig was er, na lang zoeken, één school die mij wél wilde hebben, een hele leuke school met hele bijzondere juffen en meesters. Daar ben ik niet gecompliceerd, zoals ik steeds hoor. En ik mag het zelf ook aangeven als ik me niet zo goed voel, maar liever doe ik dat niet want het is zo enorm leuk daar! Ik zou willen dat ik gezond was en daar elke dag naartoe kon… U zou er eens moeten gaan kijken!

“Het is alleen jammer dat we bijna een uur moeten rijden want al dat heen en weer reizen is best vermoeiend.”

En meneer Slob, het zal u vast verbazen, maar ik loop eigenlijk helemaal niet zo veel achter na al die jaren. Dat komt vast omdat mijn juf en meester alles ook goed uitleggen, ik heb dat nog nooit zo meegemaakt. Het is alleen jammer dat we bijna een uur moeten rijden want al dat heen en weer reizen is best vermoeiend. Nee, ik ga niet met een busje naar school, dat werkt niet want die komen op speciale tijden. Dus papa en mama brengen mij. Eigenlijk zouden papa en mama daar een vergoeding voor kunnen krijgen maar dat doet de gemeente Haaksbergen niet. Tenminste, áls ze dat al zouden doen, dan moet ik eerst onderzocht worden door een bedrijfsarts van de gemeente Haaksbergen. Ik wil dat niet, ik heb inmiddels genoeg artsen gezien en bovendien weet de gemeente Haaksbergen heel goed wat ik allemaal heb. Ze hebben papa en mama een tijd lang zogenaamd geholpen met zoeken naar een school maar daar kwam weinig van terug. Het moest zo lijken dat ze hielpen, denk ik.

“Dag meneer Slob, ik ben dat jongetje die u toen een brief heeft geschreven…”

Nou, dit wilde ik u toch even vertellen. Al denk ik dat u dit misschien nooit zal lezen… Maar…, misschien kom ik u later ooit nog eens tegen en dan hóóp ik dat ik dan tegen u kan zeggen: “Dag meneer Slob, ik ben dat jongetje die u toen een brief heeft geschreven. Ik heb een diploma, ik heb het beveiligingsbedrijf van mijn papa overgenomen en het gaat best goed met mij…”

 

Lieve groet,

Rico-Jay

#Passend #Onderwijs #minister #chronisch #ziek #lumpsum #basisschool #VO #online #les #corona #crisis